fbpx

Megérhet egy weboldal 1 millió Ft-ot?

Megérhet egy weboldal 1 millió Ft-ot?

Hatalmas a különbség a weboldal készítés árak között. Nagyon nehéz megállapítani azt, hogy miért van az, hogy két különböző szolgáltató ugyanarra az igényre sok százezres különbségű ajánlatot ad. És nagyon fontos, hogy tudjuk azt, hogy miért érdemes akár nagyobb összeget is invesztálnunk egy weboldal készíttetésébe, ami valóban képes megtérülni, ha azt egy hozzáértő csapat készíti.

Nagyon egyszerűen szoktam bemutatni azt, hogy miért érhet meg simán akár 1 millió Ft-ot is egy weboldal, ami alapvetően nincs tele mindenféle extrával.

Vegyük azt a példát, hogy 100-ból egy látogatók fog vásárolni az oldalunkon. Ekkor 1%-os vásárlási konverzióról beszélünk. Az oldalunknak ekkora a képessége arra, hogy látogatóból vevőt konvertáljon (ez lehetne persze akár ajánlatkérő is). Mondjuk, hogy egy hónapban 200.000 Ft profitot generál nekünk egy ilyen oldal és azt szeretnénk, hogy ez javuljon. Ha sikerül ezt az oldalt csak annyival feljavítani, hogy innentől kezdve 100-ból ne csak 1, hanem már két látogató is vásároljon, akkor meg tudjuk duplázni az eredményünket anélkül, hogy növelni kellett volna bármilyen költségen, pl. a hirdetési költségünkön.

Ha sikerült 1%-ról 2%-ra felvinni a konverziós arányt és ezzel +200.000 havi profitot tudunk elérni, akkor ez nekünk 5 hónap alatt azonnal hozott 1 millió Ft profitot. Onnantól kezdve az oldal jó eséllyel akár évekig fogja tudni nekünk termelni a többletet. Ha hagytuk volna a régi verziót és nem fektetünk abba, hogy az oldal jobban termeljen, akkor bizony elmaradna az extra bevétel.

Megér szerinted egy ilyen beruházás akár 1 millió Ft-ot is? Természetesen igen. Sőt! Nem is biztos, hogy okvetlenül 1 millió Ft-ba fog kerülni a dolog. És igen, ez egy példa volt: lesz olyan vállalkozás, ahol lehet, hogy 1 év múlva térül meg, de lesz olyan is, ahol már az első héten.

Az biztos, hogy az a szakember, az a csapat, akik képesek olyan weboldalt összeállítani, ami képes arra, hogy jelentősen jobban konvertáljon, el is fogja kérni az árát, hiszen ehhez bizony komoly szaktudásra és tapasztalatra van szüksége. Minden megtérülő befektetésnek meg kell fizetni az árát, de egy sikeres vállalkozó pontosan ezeket a lehetőségeket keresi, és pontosan tudja, hogy minél nagyobb megtérülést szeretne, annál nagyobb befektetést kell eszközölnie. 😊

Ha pedig szeretnéd megismerni azt a módszert, amivel mi tervezzük azokat a weboldalakat, amik sokkal jobb eredményeket érnek el a vevőszerzésben, akkor használd ingyenes anyagunkat ide kattintva!

Oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Szólj hozzá!