fbpx

Szüksége van-e mindenkinek weboldalra?

Szüksége van-e mindenkinek weboldalra?

Ez egy olyan kérdés, amelyet valószínűleg minden vállalkozó feltesz magának egy adott ponton. A válasz azonban nem olyan egyszerű, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni, amikor meghozzuk ezt a döntést.

Gondoltam segítek neked ebben. Ugyanis, elkezdtünk edukációs videókat posztolni az MnT Marketing YouTube csatornájára, és az első tartalmunk arról szól, hogy tényleg szükséges-e minden vállalkozás számára weboldalt létrehozni. Manapság számtalan cikkben olvashatsz az interneten arról, hogyan kell jó weboldalt készíteni, de arról, hogy mennyire szükségesek, nem igazán találsz információkat.

Mi az ügyfeleinknek marketing és értékesítési szempontból erős weboldalakt készítünk, amelyekkel számukra sikeressé tesszük az online vevőszerzést. Ezt a tudást most megosztjuk Veled.

Az első témánk azoknak szól, akik még hezitálnak, hogy legyen weboldaluk, vagy ne legyen. Sokszor kérdezik meg tőlem, hogy valóban elengedhetetlen-e egy weboldal minden vállalkozásnak? A válaszom pedig: nem. Egyáltalán nem létfontosságú, hiszen a vevőszerzésre vannak más módszerek is, és mindenkinek meg kell találni azt, ami neki a legjobban működik.

Mivel mi weboldalakra alapozzuk a vevőszerzési folyamatot, hiszünk abban, hogy ez egy jó megoldás tud lenni. Erre van 6 okom. Elmondom Neked miért.

1. Ha van egy weboldalad, az a te tulajdonod. A közösségi média felületek, amiken esetleg posztolsz vagy hirdeted a terméked/szolgáltatásod, nem a tied. Előfordulhat, hogy az oldalak tulajdonosai szelektálnak, mi az, amit meg szeretnének jeleníteni, mi az, amit nem, és benne van a pakliban, hogy a te tartalmadat vagy éppen a teljes oldalad kitörlik. Erre remek példa a 2019 nyarán a Facebook által tartott ilyen szelekció, amivel sok vállalkozás pórul járt.

2. Tökéletesen személyre szabható. Mindent úgy alakíthatsz, ahogyan az iparágadnak, vállalkozásodnak, ügyfeleidnek és Neked a legmegfelelőbb. A közösségi médián ezt nem teheted meg, hiszen ott minden adott. Azonban egy klassz weboldallal kitűnhetsz a tömegből, egyedi lehetsz.

3. Éppen ezért, a weboldalon keresztül önmagad tudod adni minden területen: színvilág, termékek, funkciók, gondolkodás. Ezáltal jobb vevőket generálhatsz, ugyanis olyan emberek fognak Tőled vásárolni, akik azonosulni tudnak Veled és azzal, amit képviselsz, megértik a mondanivalód és ezáltal jobban tudsz majd velük kooperálni.

4. Nincs cenzúra. A weboldaladra olyan tartalmat és olyan szöveget teszel ki, amilyet Te szeretnél. A közösség média felületeken ezzel ellentétben nagyon óvatosnak kell lenni, hiszen könnyen megsérthetsz egy etnikumot, társadalmi csoportot vagy egyént. A saját weboldaladon azonban szabadon kifejezheted magad, elmondhatod a gondolataid, amivel a látogatóid azonosulhatnak.

5. A weboldal egy lehetőség. Olyan ajtókat is kinyit, amelyekről nem is tudtad, hogy ott vannak. Mivel az oldalad a Google-ban szabadon megtalálható, olyan látogatóid is lesznek, akiknek mondjuk nem hirdetsz. Az MnT marketinggel mi pl. így jutottunk el egy televíziós műsorba, amiben 12 részen keresztül szerepeltünk szakértőkként. Csupán azért, mert volt egy weboldalunk és jól pozícionáltunk.

+1 pont: brand építés. Ha saját weboldallal rendelkezel, amit a vállalkozásod profiljának megfelelően hozod létre, akkor erős brand építési eszközként szolgálhat. Az oldaladra ellátogatók megismerhetik a történeted, más jellegű és izgalmas tartalmakat olvashatnak, továbbá különleges felhasználó élményt nyújthatsz neki, amit a közösség média felületeken nem biztosíthatsz.

Remélem, a fenti szempontok elolvasása után már egy lépéssel közelebb kerültél a döntésedhez, hogy legyen-e weboldalad vagy sem.  

Engedj meg egy utolsó jó tanácsot: ha weboldal mellett döntesz, csináld meg jól. Megéri befektetni és rábízni egy szakemberre a weboldal készítést, hiszen komoly bevételt hozhat neked. Azonban, ha egy olcsó, összecsapott oldalra érkeznek meg a potenciális vevőid, az imént említett pontok ellenkezőjét válthatja ki.

Tehát, ha csinálod, csináld jól.

Így, hogy most már te is látod az előnyeit annak, ha valaki weboldallal rendelkezik, eldöntheted, hogy a te vállalkozásodnak szüksége van-e egyre vagy sem.

Ha pedig épp weboldal készítés előtt állsz, vagy szeretnél többet kihozni a weboldaladból, van egy ingyenes anyagunk, ami segítségedre lehet. Itt megtalálod.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Szólj hozzá!